Czarny pieprz naturalny ziarno 0,5kg

Czas dostawy 7 dni
23.30

Zastosowanie kulinarne pieprzu jest nieograniczone. Dodajemy go właściwie do każdej potrawy.

Świetnie komponuje się z różnymi rodzajami mięs: wieprzowiną, wołowiną, baraniną czy jagnięciną. Idealnie pasuje także do ryb. Każda zupa z odrobiną pieprzu nabierze wspaniałego aromatu i smaku. Chętnie przyprawiamy nim również potrawy z jaj, ciepłe i zimne sosy. Śladową ilość pieprzu zielonego możemy dodawać do deserów. .Pieprz czarny uzyskuje się poprzez zbiór niedojrzałych owoców. Zebrane owoce suszone są na słońcu aż do momentu, gdy nabiorą czarno-brunatnego zabarwienia. Piekący smak pieprzu pochodzi od zawartej w nim piperyny. Ziaren pieprzu używa się do zup, bulionów i marynat. Zmielony pieprz ma szersze zastosowanie. Używa się go do przyprawiania zup, bulionów, sosów, wędlin, mięs, serów smakowych np. topionych, surówek, sałatek, warzyw, jaj itp.

Udostępnij

Nasza najnowsza kolekcja

Brak produktów

Koszyk

Twój koszyk jest pusty.

Dokonaj swoich pierwszych zakupów