Czarny pieprz naturalny ziarno 0,5kg

Dostawa: 3 dni

23.37 PLN

Zastosowanie kulinarne pieprzu jest nieograniczone. Dodajemy go właściwie do każdej potrawy.

Świetnie komponuje się z różnymi rodzajami mięs: wieprzowiną, wołowiną, baraniną czy jagnięciną. Idealnie pasuje także do ryb. Każda zupa z odrobiną pieprzu nabierze wspaniałego aromatu i smaku. Chętnie przyprawiamy nim również potrawy z jaj, ciepłe i zimne sosy. Śladową ilość pieprzu zielonego możemy dodawać do deserów. .Pieprz czarny uzyskuje się poprzez zbiór niedojrzałych owoców. Zebrane owoce suszone są na słońcu aż do momentu, gdy nabiorą czarno-brunatnego zabarwienia. Piekący smak pieprzu pochodzi od zawartej w nim piperyny. Ziaren pieprzu używa się do zup, bulionów i marynat. Zmielony pieprz ma szersze zastosowanie. Używa się go do przyprawiania zup, bulionów, sosów, wędlin, mięs, serów smakowych np. topionych, surówek, sałatek, warzyw, jaj itp.