Osłonka kolagenowa Fi 21, 30,48 MP (2szt.)

Dostawa: 3 dni

23.30 PLN

Zastosowanie: Jest doskonałym opakowaniem dla kiełbasek spożywanych wraz z osłonką.Osłonkę kolagenową stosuje się do produkcji cienkich kiełbas, takich jak: parówki, frankfurterki i kabanosy.
Doskonale zastępuje jelito naturalne.
Właściwości: Jest to osłonka o małej średnicy, przepuszczalna dla dymu i pary wodnej. Nadaje wędlinomidealny matowy, naturalny wygląd. Gotowe wędliny w osłonce kolagenowej charakteryzują się doskonałymi walorami smakowymi oraz naturalnym wyglądem, zbliżonym do wyrobów produkowanych w naturalne jelita baranie. Idealnie przylega do farszu. Łatwostrawna, elastyczna i wytrzymała. Opakowanie jednostkowe
zawiera 18 metrów. Osłonka pakowana jest w formie ruloników widocznych na zdjęciu. Średnica 21 mm.

Sposób użycia: Nie wymaga moczenia przed procesem produkcyjnym. Do użycia bezpośrednio po wyjęciu
z opakowania.