Pieprz biały mielony 1kg

Dostawa: 3 dni

92.25 PLN

Zastosowanie kulinarne pieprzu jest nieograniczone. Dodajemy go właściwie do każdej potrawy. Świetnie komponuje się z różnymi rodzajami mięs: wieprzowiną, wołowiną, baraniną czy jagnięciną. Idealnie pasuje także do ryb. Każda zupa z odrobiną pieprzu nabierze wspaniałego aromatu i smaku. Chętnie przyprawiamy nim również potrawy z jaj, ciepłe i zimne sosy. Śladową ilość pieprzu zielonego możemy dodawać do deserów. .Pieprz biały uzyskuje się z całkowicie dojrzałych owoców, z których usuwa się zewnętrzna mięsista łupinę. Ostateczny kolor ziaren jest żółtoszary. Smak i zapach pieprzu białego jest delikatniejszy niż pieprzu czarnego. Ziaren pieprzu używa się do zup, bulionów i marynat. Zmielony pieprz ma szersze zastosowanie. Używa się go do przyprawiania zup, bulionów, sosów, wędlin, mięs, serów smakowych np. topionych, surówek, sałatek, warzyw, jaj itp.