Pieprz biały mielony 1kg

Czas dostawy 7 dni
68.00

Zastosowanie kulinarne pieprzu jest nieograniczone. Dodajemy go właściwie do każdej potrawy. Świetnie komponuje się z różnymi rodzajami mięs: wieprzowiną, wołowiną, baraniną czy jagnięciną. Idealnie pasuje także do ryb. Każda zupa z odrobiną pieprzu nabierze wspaniałego aromatu i smaku. Chętnie przyprawiamy nim również potrawy z jaj, ciepłe i zimne sosy. Śladową ilość pieprzu zielonego możemy dodawać do deserów. .Pieprz biały uzyskuje się z całkowicie dojrzałych owoców, z których usuwa się zewnętrzna mięsista łupinę. Ostateczny kolor ziaren jest żółtoszary. Smak i zapach pieprzu białego jest delikatniejszy niż pieprzu czarnego. Ziaren pieprzu używa się do zup, bulionów i marynat. Zmielony pieprz ma szersze zastosowanie. Używa się go do przyprawiania zup, bulionów, sosów, wędlin, mięs, serów smakowych np. topionych, surówek, sałatek, warzyw, jaj itp.

Udostępnij

Nasza najnowsza kolekcja

Brak produktów

Koszyk

Twój koszyk jest pusty.

Dokonaj swoich pierwszych zakupów