Tradycyjne receptury wyrobu kiełbas i wędlin

Dostawa: 3 dni

31.00 PLN

W książce znajdziesz profesjonalne receptury kiełbas i wędlin, których smak pamiętasz z dzieciństwa. Jedyna tego typu pozycja w Polsce!

Książka zawiera dokładny opis procesu produkcyjnego:

* wędzonek (14 pozycji) np.
+ baleron gotowany/wędzony
+ polędwica sopocka/wędzona
+ schab wędzony
+ wędzonka krotoszyńska itd.
* kiełbas trwałych (5 pozycji)
+ salami
+ kabanosy
+ kiełbasa myśliwska sucha
+ kiełbasa krakowska sucha
+ kiełbasa bielska
* kiełbasy półtrwałe (14 pozycji) np.:
+ frankfurterki
+ kiełbasa jałowcowa
+ kiełbasa piwna
+ kiełbasa głogowska
+ kiełbasa żywiecka itd.
* kiełbasy nietrwałe
o drobno rozdrobnione (8 pozycji) :
+ metka
+ mortadela
+ parówki
+ serdelki
+ kiełbasa bytomska
+ parówki śląskie
+ kiełbasa serdelkowa cielęca
+ kiełbasa parówkowa
o średnio rozdrabniane (6 pozycji)
+ kiełbasa biała surowa
+ kiełbasa litewska
+ kiełbasa mielona
+ kiełbasa śląska
+ kiełbasa zwyczajna
+ kiełbasa podlaska
o grubo rozdrabniane
+ kiełbasa krakowska parzona
+ kiełbasa szynkowa wieprzowa
+ kiełbasa szynkowa wołowa
* wędliny podrobowe (12 pozycji) np.:
+ kiszka kaszanka wyborowa jęczmienna/gryczana
+ kiszka krwista
+ kiszka pasztetowa z manną
+ kiszka podgarlana
+ krupnioki śląskie
+ salceson czarny
+ salceson podrobowy

Jeśli jesteś zainteresowany tradycyjnym, domowym wyrobem kiełbas i wędlin ta książka z pewnością Cię zainteresuje !!!