Wędzarnia z generatorem dymu

Dostawa: 3 dni

1289.00 PLN

Komora wędzarnicza z generatorem dymu
GRILLOWANIE W WĘDZARCE. Grillowanie w wędzarce lub powolne grillowanie jest bardziej czasochłonne, ale przynosi doskonałe efekty smakowe. Wolno grillowane mięsa stają się miękkie, soczyste i bogate w smak poprzez proces wędzenia i wchłaniania płynów.

Dane techniczne

Wysokość całkowita 165 cm
Pokrywa 46 cm
Korpus 66 cm w tym użytkowa wysokość 55 cm
Podstawa 53 cm
Średnica korpusu 54 cm
Średnica podstawy 34 cm
Waga wędzarki 26 kg + żarnik 3 + drenownik 1= 30 kg
Malowana farbą stalową czarną

PRAKTYCZNE RADY
Suszenie i zaparzenie mięsa.
Przed wędzeniem mięso i ryby należy osuszyć w temperaturze 30 st. C do 50 st. C, około 30 min.
Po wędzeniu mięso należy zaparzyć w wodzie o temperaturze 80 st. C do 85 st. C około 30 min.
Wyroby suszymy ciepłym powietrzem przed załadowaniem żarnika wiórkami olchowymi.

Przygotowanie mięsa i ryb do wędzenia.
Mięso wołowe i wieprzowe do wędzenia powinno być marynowane około 3-7 dni w mokrej marynacie w skład, której wchodzi: woda, pektosol, cukier, liść laurowy i ziele angielskie.
Ryby powinny przebywać w solance od 2 do 4 godzin przed wędzeniem,
Kurczaka nacieramy solą na 12 godzin przed wędzeniem.

W razie ewentualnych wątpliwości służy konsultacją technologiczną - technolog żywności Zbyszek Chłopecki 601-628-969