Worki moletowane do pakowania próżniowego.

Dostawa: 3 dni

14.80 PLN

Cena za 50 szt. 

Woreczki próżniowe (moletowane jednostronnie) posiadają specjalną strukturę umożliwiającą pakowanie w pakowaczkach próżniowych listwowych inaczej bezkomorowych np typu Wenus, Takaje, Hendi. 

Na czym polega próżniowe pakowanie żywności?

Pakowanie próżniowe to metoda pakowania żywności, która przedłuża świeżość pakowanego produktu.

Do pakownaia próżniowego potrzebna jest pakowaczka wyciągająca próżnię. Funkcjonują w wersji listwowej lub komorowej. Do pakowania należy użyć worków barierowych nie przepuszczających tlenu. Do pakowaczki listwowej worki oprócz bariery na tlen muszą posiadać specjalne przetłoczenia (molety), aby powietrze mogło efektywniej zostać wyssane.

W naszej ofercie do pakowania próżniowego znajdziesz worki:

  • - dla pakowaczki komorowej

worki barrierowe PAPE lub PET PE

  • - dla pakowaczki listwowej

Poniższa tabela przedstawia porównanie świeżości produktów spożywczych niezapakowanych i zapakowanych próżniowo.

Produkty spożywcze przechowywane w lodówce (+5 st C/-2 st C)Świeżość produktów niezapakowanych w próżni ani w MAPŚwieżość produktów zapakowanych próżniowo
dziczyzna2-3 dni30-40 dni
wołowina3-4 dni30-40 dni
drób2-3 dni6-9 dni
pieczone mięso2-3 dni4-5 dni
ugotowane zupy2-3 dni40-60 dni
cała ryba1-3 dni13-15 dni
twardy ser15-20 dni40- 60 dni
twaróg5-7 dni13-15 dni
surowe warzywa5 dni30-40 dni
Produkty spożywcze przechowywane w zamrażarce (-15 st C/-18 st C)Świeżość produktów niezapakowanych w próżni ani w MAPŚwieżość produktów zapakowanych próżniowo
mięso6 miesięcy24-26 miesięcy
mięso mielone4 miesiące
drób6 miesięcy24-26 miesięcy
ryby6 miesięcy24-26 miesięcy
warzywa8 - 10 miesięcy24-26 miesięcy
owoce6 - 8 miesięcy24-26 miesięcy
pieczywo6 - 8 miesięcy24-26 miesięcy

Aby dowiedzieć się więcej na temat pakowania próżniowego >>kilknij tutaj

.