Zmiękczacz do mięsa

Dostawa: 3 dni

70.00 PLN

- ostrza maszynki wykonane ze stali nierdzewnej wysuwają się przy uderzeniu w płat mięsa, nacinając je na całej grubości
- czas gotowania, smażenia, grillowania zmiękczonego mięsa skraca się o prawie 50%, a mięso o wiele mniej się kurczy. 45 ostrzy , trzyrzędowy.

NOWOCZESNA I NAJSKUTECZNIEJSZA technologia uszlachetnienia, rozmiękczania oraz polepszania jakości i smaku mięsa (bez chemikaliów)

Dwufunkcyjna maszynka:
- Rozmiękcza mięsa
- Płaszczy mięso dowolnej grubości ( dzięki odpowiednio dobranym sprężynom soki naturalne pozostają w mięsie)

Również używane i zalecane przez szefów kuchni "Najsłynniejszych restauracji świata".

ZALECENIA SZEFÓW:
Przed zmiękczeniem, można mięso posypać przyprawami, aby nożyki penetrując mięso pociągały przyprawy w głąb, przy czym również tymi kanalikami penetrowało wilgotne ciepło do wewnątrz mięsa, dzięki czemu nie tylko zmiękczamy mięso, ale staje się ono bardziej soczyste i delikatne np. kotlety, bitki, steki itp. Jak również przed włożeniem do piekarnika, można penetrować maszynką całego indyka, kaczkę, pieczeń, dziczyznę, rybę. Pamiętamy, im więcej poprzecinamy " włókna, ścięgna" w danym mięsie tym będzie ono bardziej miękki, soczyste, smaczniejsze i aromatycznie.